BG

Количка:

0 артикула
Access Control Manager: българска система за контрол на достъп и работно време
Вземете TRENDnet ПОДАРЪК С ВСЯКА ПОКУПКА: виж повече тук...

Категории

Какво е видеорегистратор?

News image

Дата: 2013-08-09

 


  • Видеорегистраторите са камери за заснемане на видео, които се използват предимно в колите, но може да намерят практично приложение например в мотоциклетизъм, бънджи, скачане с парашут, делта планер, ски каране и др. Монтажа и демонтажа се осъществява лесно и бързо. Записа на картината и звука са с различни параметри, в зависимост от модела. Повечето модели може да се похвалят с Full HD резолюция, която резолюция може да се намали, за да се направят повече на брой записи. С видеорегистраторите може да шофирате спокойно спрямо некоректни полицай или други водачи на МПС, защото на практика вие може да имате видео запис през цялото време. Ще притежавате видео на неправилни изпреварвания, агресивни шофьори, проверката на КАТ и др.
     
    Едно от важните неща на видеорегистраторите при нас е наличието на специален бутон, с който последните два файла стават "неизтриваеми". Повечето такива файлове може да се изтрият след това ръчно с помощта на програма. Във всички модели има слот за допълнителна карта, като поддържаната памет е до 32GB. Някои модели имат цифром зум, GPS модул както и екран, който може да ви е в удобство, защото по-лесно се контролира работата на устройството.
     
    Качеството на картината при видеорегистраторите на повечето модели е 5 мегапиксела (Full HD), които са напълно достатъчно за професионална картина. 
     
    Някои от моделите притежават G-сензор, чрез който автоматично правят презапис на видео при удар, препятствие или по-резки маневри. Хубаво е да се направи калибриране на чувствителността на сензора, за да не ви се активира при всяка дупка по пътя, което ще ви напълни свободното пространство с излишни файлове. Друга полезна опция е наличието на GPS-модул. Благодарение на него може да фиксирате маршрута и скоростта на движение, което може да се преглежда по късно с програма. В зависимост от картите, които използва GPS-a, може да имате ограничение на скоростта и наличието на видеокамери по пътя.
     
    Видеорегистраторите при нас са със широк ъгъл на виждане, имат инфрачервени светлини за нощно виждане и задължително записват дата и час на видеото. Поддържат автоматичен презапис на стари файлове. Може да задавате дължина на запис на видеото като време и след като се запълни с клипове или снимки, паметта започва изтриването от първите записи. В зависимост от паметта, която използвате може да правите различни на брой и качество клипове. Видеорегистраторите имат шок сензори както и специален бутон, с който последните два файла стават “неизтриваеми” (реално се преименуват, с което вече не попадат в цикъла за триене). 
  • Разгледайте моделите тук: